FLACZKI Z BOCZNIAKÓW

Składniki:

75 dag boczniaków pokrojonych w paseczki

3-4 ziela angielskie

1-2 liść laurowy

5 ziaren pieprzu

marchew

pietruszka

por

seler

1 przyprawa do flaków

1-2 łyżki majeranku sól

maggi

Zasmażka

1/4 kostki masła

1-2 łyżki mąki

Wykonanie:

Boczniaki i warzywa pokrojone w słupki wrzucić do garnka dodać ziele liść laurowy ziarna pieprzu. Zalać lekkim rosołem lub bulionem, gotować do miękkości. Dodać przyprawę do flaków i majeranek. Rozpuścić w osobnym garnuszku masło, dodać łyżkę mąki, mieszać aż do zbrązowienia mąki. Taką zasmażkę wlać do gotującej zupy przyprawić maggi w płynie, pieprzem i solą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *