Składniki:

5 małych golonek z indyka
Marynata:
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieczonego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 szczypty mix chili
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 szklanki piwa
3 łyżki oleju

 

Wykonanie:

 

Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150C. picz około2 godziny.  Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *