Składniki:
5 małych golonek z indyka
Marynata:
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieczonego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 szczypty mix chili
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 szklanki piwa
3 łyżki oleju
Wykonanie:
Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150C. picz około2 godziny. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.