Składniki:
4 pół bagietki
4 długie parówki Np. drobiowe
8 liści zielonej sałaty
2 pomidory
1/2 ogórka sałatkowego
do wyboru:
musztarda, keczup, majonez light
olej do smażenia
Wykonanie:
Pół bagietki (albo inne podłużne pieczywo) przekroić wzdłuż. Ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika, lekko podpiec. Na patelnię wlać małą ilość oleju, rozgrzać go i przyrumienić na nim parówki .Ogórek obrać, pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w plasterki Wyjąć z piekarnika podpieczone pół bagietki. Na każdej ułożyć po liściu sałaty, plasterki pomidorów i ogórka, połączyć w pary, wkładając do środka podpieczoną parówkę. Polać keczupem, musztardą albo odtłuszczonym majonezem.