Składniki:

 

4 pół bagietki

4 długie parówki Np. drobiowe

8 liści zielonej sałaty

2 pomidory

1/2 ogórka sałatkowego

do wyboru:

musztarda,  keczup, majonez light

olej do smażenia

Wykonanie:

Pół bagietki (albo inne podłużne pieczywo) przekroić wzdłuż. Ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika, lekko podpiec. Na patelnię wlać małą ilość oleju, rozgrzać go i przyrumienić na nim parówki .Ogórek obrać, pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w plasterki Wyjąć z piekarnika podpieczone pół bagietki. Na każdej ułożyć po liściu sałaty, plasterki pomidorów i ogórka, połączyć w pary, wkładając do środka podpieczoną parówkę. Polać keczupem, musztardą albo odtłuszczonym majonezem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *