Składniki;

 

50 dag. fileta z indyka

1 pomarańcza

1 cebula

kawałek świeżego imbiru

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

 

Składniki:

 

Filet opłucz, osusz, pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Z pomarańczy wyciśnij sok. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, posiekaj. Sok z pomarańczy wymieszaj z cebulą, imbirem i oliwą z oliwek. Marynatą zalej kawałki indyka, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Kawałki mięsa oczyść z marynaty. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Piecz około 10 minut co jakiś czas obracając, by równomiernie się upiekły.

OZDOBNE FALE

Filet można też pokroić

w dość cienkie i wąskie

paski i nanizać je na patyczki

do szaszłyków, tworząc

efektowne fale. Wcześniej

mięso delikatnie rozbij.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *