JAJA FASZEROWANE KOLORACH

Składniki:

6 jaj
6 łyżek majonezu
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
szczypta kurkumy
mielona papryka
sól
biały pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka i dokładnie rozetrzeć je z majonezem. Masę podzielić na trzy części. Część natki posiekać, wymieszać z jedną częścią, porcję rozetrzeć z koncentratem pomidorowym, i trzecią z kurkumą. Każdą masę przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką. Pastami napełnić połówki białek, ułożyć je na półmisku, udekorować gałązkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *