KANAPKI Z SALSĄ I TUŃCZYKIEM

Składniki

1/2 bagietki
Rama z masłem z solą morską
100 g. tuńczyk w kawałkach w zalewie
2pomidory
1cebula czerwona
1 łyżka kapary
1 łyżka oliwki czarne
sok z 1/2 limonki
1ząbek czosnku
sałata karbowana – kilka listków
1/2pęczka świeżej kolendry
3 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie;

Bagietkę pokrój na pół i mniejsze kawałki. Opiecz chwilę w piekarniku, aby były chrupiące. Natrzyj ząbkiem czosnku i posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
Tuńczyka oraz pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj kapary, pokrojone oliwki, sok z limonki, pokrojoną kolendrę oraz oliwę. Salsę wymieszaj i dopraw do smaku według własnego uznania. Na kromkach pieczywa połóż po kawałku sałaty i łyżce salsy. Wierzch kanapek udekoruj listkami kolendry.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *