KIESZONKI Z PIECZARKAMI

Składniki:

2 połówki fileta z kurczaka

20 dag.pieczarek

1/2 malutkiego pora

vegeta

pieprz

1/2 łyżeczki masła

bułka tarta

1 jajko

sól

olej do smażenia

Wykonanie:

Pieczarki umyć osuszyć,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.W rondelku roztopić masło,dołożyć pieczarki i pokrojonego w półplasterki pora,doprawić do smaku vegetą, sola i pieprzem.Dusić do odparowania soku.Ostudzić. Fileta umyć osuszyć papierowym ręcznikiem przeciąć wzdłuż zostawiając jeden dłuższy bok nie rozcięty,rozbić lekko tłuczkiem powegetować,popieprzyć.Zimny farsz pieczarkowy rozłożyć na filety,złożyć na pół, posklejać ładnie boki aby farsz nie wyleciał. Obtoczyć w mące jajku i bułce tartej Uformować ładny podłużny kotlecik. Smażyć na wolnym ogniu z jednej i drugiej strony na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *