KOTLET MIELONY Z SEREM

Składniki:

 

60 dag. mielonej wołowiny

8 cienkich plastrów boczku

30 dag pomidorów

2 szalotki

15 dag. twarożku ziołowego.

1 płaska łyżka margaryny.

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól

pieprz

bazylia

Wykonanie:

 

Zagnieść mięso z solą, pieprzem, papryką i 10. dag twarożku. Uformować 8 kotlecików, owinąć je boczkiem, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać margarynę, zeszklić posiekane szalotki. Dodać kotleciki, smażyć 6 minut z każdej strony. Dodać resztę twarożku, podsmażyć. Podawać z pomidorami i bazylią.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *