KURCZAK W MARYNACIE

Składniki:

1i1/2 kg piersi z kurczaka lub skrzydełek

Marynata:

5 łyżek oleju
5 łyżek ketchupu
2łyżki majeranku
1 łyżka miodu
2 łyżki magi do zup
pieprz
sól

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Pierś pokroić  na mniejsze kawałki ze skrzydełek odciąć końcówki. Mięso wymieszać z marynatą, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę godzin do lodówki. Po tym czasie całość wsypujemy na suchą patelnię, przykrywamy i dusimy do miękkości w razie potrzeby podlewać odrobiną wody. Zredukować sos aż do momentu gdy nie będzie już w nim wody.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *