Składniki:

1 puszka pomidorów

2 ząbki czosnku

1 średnia cebula

1 szklanka śmietany 22%

sól

oliwa

25 dag. spaghetti

5 dag. startego parmezanu

Wykonanie:

Makaron Spaghetti ugotować w dużej ilości wody al dente. Odcedzić. W czasie gdy spaghetti się gotuje pokroić cebulę w drobną kostkę i wrzucić razem z chilli na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek i pomidory w puszce. Dodać garść suszonej bazylii, rozgotować pomidory, doprawić solą, dodać śmietanę. Wymieszać. Ugotowane spaghetti zmieszać z sosem pomidorowym i podgrzać. Podawać posypane serem  parmezanem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *