Składniki:
20 dag. kabaczka
4 pieczarki
1/2 strąka zielonej papryki
1 strąk czerwonej papryki
20 dag. dyni
2-3 ząbki czosnku
1puszka pomidorów w zalewie
20 dag. makaronu z razowej mąki
parmezan
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 pęczka kopru lub świeżego majeranku
3/4 szklanki oleju
sos tabasco
imbir
sól
pieprz
Winegret:
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oleju
1ząbek czosnku
1 pomidor bez skórki
Wykonanie:
Warzywa umyć i pokroić: cebulę, paprykę, kabaczek w kostkę, dynię w słupki, natkę posiekać. W dużym rondlu smażyć warzywa na rozgrzanym oleju nie dłużej niż 6 minut. Pod koniec dodać czosnek i przyprawy. Dusić około 5 minut. Ugotować makaron dodając do wody łyżkę oleju. Wyłożyć na talerz, polać sosem z warzyw, posypać parmezanem. Podawać z sałatą w sosie winegret, przygotowanym z podanych wyżej (zmiksowanych) składników.