Składniki:

 

20 dag. kabaczka

4 pieczarki

1/2 strąka zielonej papryki

1 strąk czerwonej papryki

20 dag. dyni

2-3 ząbki czosnku

1puszka pomidorów w zalewie

20 dag. makaronu z razowej mąki

parmezan

1/2 pęczka natki pietruszki

1/2 pęczka kopru lub świeżego majeranku

3/4 szklanki oleju

sos tabasco

imbir

sól

pieprz

 

Winegret:

 

1 łyżka octu winnego

3 łyżki oleju

1ząbek czosnku

1 pomidor bez skórki

Wykonanie:

 

Warzywa umyć i pokroić: cebulę, paprykę, kabaczek w kostkę, dynię w słupki, natkę posiekać. W dużym rondlu smażyć warzywa na rozgrzanym oleju nie dłużej niż 6 minut. Pod koniec dodać czosnek i przyprawy. Dusić około 5 minut. Ugotować makaron dodając do wody łyżkę oleju. Wyłożyć  na talerz, polać sosem z warzyw, posypać parmezanem. Podawać z sałatą w sosie winegret, przygotowanym z podanych wyżej (zmiksowanych) składników.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *