MIELONA CZOSNKOWA KIEŁBASA Z FORMY

Składniki:

2 kg. mielonej wieprzowiny

2 główki czosnku

sól

pieprz,

majeranek

Wykonanie:

Ząbki czosnku obierz, i przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Mielone mięso włóż do miski, dodaj czosnek, posyp solą, pieprzem i majerankiem. Wyrabiaj gładką masę, dolewając mniej więcej szklankę zimnej wody. Przypraw do smaku. Foremki keksowe (lub inne nie za duże foremki) wyłóż papierem do pieczenia. Ciasno napełnij  masą mięsną, mocno ją dociskając. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 C. w zależności od wielkości blaszek od 45 do 60 minut. Kiełbasę wyjmij, ostudź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *