MIELONE Z MOZZARELLĄ I SZCZYPIORKIEM

Składniki:

 

1/2 kg. mielonej surowej szynki

sól

pieprz

bazylia

suszone chili

szczypta mielonego ziela angielskiego

1/2 łyżeczki imbiru

2 jajka

7 dag. mozzarelli

1 pęczek szczypiorku

2-3 ząbki czosnku

1 kajzerka

 

Wykonanie:

 

 

Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso mielone włóż do miseczki. Dodaj kajzerkę, mozzarellę, szczypiorek i czosnek, wbij jajka. Dokładnie wyrób, posyp solą, pieprzem, bazylią i chili, dodaj mielone ziele angielskie imbir, dokładnie wyrób masę (jeśli jest za sucha, dolej odrobinę zimnej wody). Uformuj owalne kotlety. Ułóż  na skropionym olejem grillu, upiecz z obydwu stron.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *