Składniki:
12 dag. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 dag. margaryny
12 dag. cukru
2 jajka
starta skorka z cytryny
2 łyżki mleka
cukier puder do posypania
Krem:
8 dag. masła
17 dag. cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Margarynę stop, ostudź. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Dodaj margarynę, cukier, jajka, skórkę z cytryny i mleko. Zmiksuj. Ciastem napełnij papierowe foremki do muffinek. Piecz 20-25 minut w temp. 180C. Ostudź. Krem: miękkie masło utrzyj. Dodaj przesiany cukier puder Wierzchy muffinek zetnij, przekrój na pół. Muffinki posmaruj kremem. Ułóż wierzchy, tworząc ?skrzydełka?. Posyp cukrem pudrem.