Składniki:

 

25 dag. margaryny

4 jajka

1i 1/2 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki kakao

4 łyżki mleka

1 szklanka cukru

Wykonanie:

W rondlu rozpuścić margarynę, dodać cukier , kakao oraz mleko, stale mieszając zagotować do rozpuszczenia się cukru. Następnie ostudzić i dodać żółtka. Wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać mikserem . Oddzielnie ubić białka i delikatnie wymieszać łyżką z masą. Wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz 45 minut w 180C .Po upieczeniu można polać polewą kakaową lub czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *