Składniki;
1/2 kg.pieczarek
1/2 kg. mięsa mielonego
2 jajka
1 cebula biała
2 ząbki czosnku
pieprz
sól
bułka tarta

Wykonanie;

Z pieczarek usunąć nóżki i oczyścić główki tak by w ich wnętrzu było więcej miejsca. Nóżki posiekać w kosteczkę i dodać do mięsa mielonego, dodać 1 jajko i drobno posiekaną cebulę i czosnek.Na koniec dodać mięso mielone doprawić solą, pieprzem można dodać przyprawy do mięsa mielonego. Małą łyżeczką wypełniać kapelusze pieczarek tak przygotowanym mięsem, następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Obsmażyć najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana, później przewrócić . Pieczarki smakują na ciepło jak i zimno.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *