PIECZARKI W ZALEWIE

Składniki:

 

 

2 kg. pieczarek

5-6 jajek

bułka tarta

sól

pieprz

olej do smażenia

 

Zalewa:

 

6 szklanki wody

1 szklanka oleju

1 szklanka octu

2 słoiczki koncentratu pomidorowego

8 cebul (pokroić w półplastry)

liście laurowe

ziele angielskie

sól

pieprz

jarzynka

cukier

Wykonanie:

Średnie pieczarki, maczać w rozbełtanym jajku wymieszanym z solą i pieprzem i obtaczać w bułce tartej.Smażyć chwilkę na oleju. Wszystkie składniki  zalewy zagotować i zalać pieczarki gorącą zalewą .Najlepiej zrobić 2 dni wcześniej(żeby się przegryzło)i przechowywać w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *