PIECZEŃ Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Składniki:

 

1 kg. mielonej wieprzowiny może być z dodatkiem wołowego

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

1 bułka kajzerka

2 jajka surowe

2-3kiełbasy białe surowe

pieprz

natka pietruszki

1/2 łyżeczki majeranku

1 łyżeczka Vegety

2 łyżki kaszy manny

sól

 

Wykonanie:

 

Cebulę posiekać w drobną kosteczkę,czosnek przecisnąć przez praskę, bułkę namoczyć i odcisnąć podrobić.Jajka wbić do mięsa dodać natkę pietruszki posiekaną ,majeranek,Vegetę,kasze mannę i wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wyrobić masę i doprawić do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do formy , wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej oliwą. Na mięsie ułożyć kiełbaski w rządku ile wejdzie jedna za druga. Na kiełbaski położyć drugą część mięsa. Piecz 90 minut w 180 C. Gotową pieczeń można podać na ciepło z sosami , lub na zimno.Można też zrobić ją w galarecie.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *