Składniki:
1,5 kg mięsa z szynki wieprzowej lub łopatki.
Marynata:
1 łyżeczka kolendry
1/2 łyżeczki tymianku
3 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka pierzu
3-4 ząbki posiekanego czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka maggi w płynie
2liście laurowe
1/3 szklanki oleju
Wykonanie:
Zioła rozgnieść, wymieszać z pozostałymi przyprawami oraz czosnkiem i olejem. Mięso obtoczyć w marynacie, odstawić na parę godzin często obracając. Zamarynowane mięso wraz z pozostałą marynatą włożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć pokrywką. Piec w 180 stopni około 2 godziny. Po upieczeniu pozostawić około 30 minut w piekarniku pod przykryciem. Podawać z pieczywem.