ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

Składniki:

 

25 dag. mąki

3 jajka,

2 łyżki masła,

1główka kapusty,

cebula

pieprz

 sól

 

Wykonanie:

 

Kapustę podzielić na ćwiartki, ugotować, osączyć na sicie. Drobno pokrojoną  posiekaną kapustę, doprawić solą i pieprzem, dusić około 15 minut pod przykryciem. Z mąki, jajek i niewielkiej ilości wody zagnieść twarde ciasto, cienko je rozwałkować, a gdy przeschnie,  pokroić na łazanki, ugotować  w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z masłem. Żaroodporny półmisek  wysmarować masłem, ułożyć na nim  warstwami łazanki i kapustę, obłożyć plasterkami masła, zapiec w piekarniku. Do kapusty można dodać pokrojone  ugotowane grzyby.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *