PIEROGI Z PIECZARKAMI

Składniki:
1/2 kg. mąki
1 jajko
ciepła woda
2 łyżki oleju
szczypta soli
Farsz:
70 dkg. pieczarek
10 dkg sera żółtego
2 cebule
sól

pieprz

magii w płynie
5 dkg masła


Wykonanie:

Farsz:


Pieczarki obrać drobno i pokroić .Cebule pokroić w kosteczkę podsmażyć cebulę z pieczarkami doprawić solą pieprzem i magii, dodać do pieczarek starty ser żółty.
Farsz wymieszać .

Ciasto:

Do mąki dodać jajko letnią wodę ile mąka zabierze ,olej, sól. Ciasto wyrobić.Cienko rozwałkować szklanką wycinać krążki nakładać farsz zlepiać dobrze brzegi.
Gotować 3 minuty w osolonej wodzie od wypłynięcia .Podawać okraszone masłem i przyrumienioną cebulką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *