PIERSI KURCZAKA W ZALEWIE

Składniki:

600 g piersi z kurczaka
1jajko
mąka
bułka tarta

Zalewa;

0,5 litra wody
3 cebule
2 liście laurowe
6 kulek ziela angielskiego
0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
0,5 łyżeczki słodkiej papryk
0,5 szklanki octu
1/3 szklanki oleju
1 łyżka soli
2,5 łyżki cukru
120 g przecieru pomidorowego

Wykonanie:

Wszystkie składniki zalewy zagotować , następnie ostudzić. Piersi pokroić w paski, posolić, panierować w mące, jajku ,bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Wszystkie kawałki usmażonego mięsa ułożyć w misce lub słoiku, po czym zalać ostudzoną zalewą. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *