PIERSI Z KURCZAKA W ZALEWIE

Wykonanie:

600 g piersi z kurczaka
1jajko
mąka
bułka tarta

Zalewa;
0,5 litra wody
3 cebule
2 liście laurowe
6 kulek ziela angielskiego
1/2łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 szklanki octu 1/3 szklanki oleju
1 łyżka soli
21/2 łyżki cukru
120 g przecieru pomidorowego.

Wykonanie:

Wszystkie składniki zalewy zagotować ,następnie ostudzić. Piersi pokroić w paski, posolić, panierować w mące, jajku ,bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Wszystkie kawałki usmażonego mięsa ułożyć w misce lub słoiku, po czym zalać ostudzoną zalewą. Całość wstawić do lodówki na 24 godziny.
.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *