PLACKI DYNIOWO-ZIEMNIACZANE

Składniki:

60 dag. obranej dyni
40 dag. ziemniaków
1 cebula
4 ząbki czosnku
1/2 szklanki kaszy manny
2 jajka
1 łyżka mąki

Dodatkowo:
chilli
pieprz ziołowy
sól
imbir

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki, należy zetrzeć razem z dynią na tarce o małych oczkach. Obraną cebulę i czosnek posiekać drobniutko. Dodać do warzyw,   jajka, kaszę manną i przyprawy, wymieszać razem dokładnie, jeśli ciasto jest rzadkie można dodać mąki pszennej aby uzyskać dość gęstą konsystencję.Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju i smażyłam średniej wielkości placuszki.  Placuszki podać można z kwaśną śmietanką i ketchupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *