POMIDORY FASZEROWANE

Składniki:

 

10 pomidorów

1 5 dag. rokpola

15 dag. kiełbasy salami w plasterkach

4-5 małych ogórków marynowanych

1 pęczek szczypiorku

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

1 łyżeczka tartego chrzanu

2 łyżki jogurtu

2 łyżki majonezu

ostra papryka mielona

sól

Wykonanie:

 

Pomidory umyć, odkroić wierzchołki. Dolne części wydrążyć, pozostawiając półcentymetrową warstwę miąższu przy skórce. Ser starannie rozgnieść widelcem,  dodać miąższ z pomidorów, wędlinę pokrojoną w wąskie  paseczki, ogórki pokrojone w bardzo drobną kosteczkę oraz posiekany szczypiorek. Wymieszać z orzechami, chrzanem,  jogurtem i majonezem. Przyprawić do smaku papryką i solą. Napełnić pomidory  farszem,  przykryć odkrojonymi  czapeczkami. Ułożyć na półmisku wyścielonym  sałatą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *