Składniki:
4 0 dag. ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
2 0 dag. rożnych wędlin (kiełbasy, szynki, boczku)
1 cebula
2 cukinie
3 0 dag. zielonej fasolki szparagowej
3 0 dag. marchewki
3 łyżki oleju do smażenia
1 mały koncentrat pomidorowy
sol
pieprz
cukier
kminek
gałązki majeranku do dekoracji
Wykonanie:
Ziemniaki i wędlinę potnij w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i marchew oczyść, pokrój. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim wędlinę. Dodaj marchewkę oraz fasolkę i smaż około 5 minut. Następnie dołóż cukinię i ziemniaki. Smaż razem jeszcze 15 minut. . Pod koniec smażenia składniki na patelni wymieszaj z koncentratem .Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru i kminkiem. Gotowe danie udekoruj majerankiem.