POZNANSKA PATELNIA

Składniki:

 

4 0 dag. ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)

2 0 dag. rożnych wędlin (kiełbasy, szynki, boczku)

1 cebula

2 cukinie

3 0 dag. zielonej fasolki szparagowej

3 0 dag. marchewki

3 łyżki oleju do smażenia

1 mały koncentrat pomidorowy

sol

pieprz

cukier

kminek

gałązki majeranku do dekoracji

Wykonanie:

Ziemniaki i wędlinę potnij w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i marchew oczyść, pokrój. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim wędlinę. Dodaj marchewkę oraz fasolkę i smaż około 5 minut. Następnie dołóż cukinię i ziemniaki. Smaż razem jeszcze 15 minut. . Pod koniec smażenia składniki na patelni wymieszaj z koncentratem .Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru i kminkiem. Gotowe danie udekoruj majerankiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *