Składniki;

1/2 kg. piersi kurczaka
4 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki oleju
szczypta chilli
3 zupki chińskie-kurczak ostry
1 duża papryka czerwona
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 pęczek cebulki dymki ze szczypiorem
majonez

Wykonanie;

Piersi umyć ,osuszyć i pokroić w paseczki.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy,chilli,paprykę słodką,olej sok z cytryny,wymieszać wszystko razem i zalać kurczaka, włożyć do lodówki na 3 godziny.Zupki chińskie włożyć do garnka razem z przyprawami,zalać 600 ml. wrzącej wody,wymieszać i garnek przykryć,od czasu do czasu przemieszać.Mięso wyjąć z lodówki i smażyć partiami na rozgrzanej patelni teflonowej i ostudzić.Z umytej,osuszonej papryki wyciąć szypułkę,usunąć gniazdo nasienne.Pokroić paprykę w kostkę.Cebulkę pokroić ze szczypiorem.Kukurydzę odsączyc,przelać wodą i odsączyć.Wszystkie podane składniki włożyć do miski,dodać majonez i wymieszać.Nie przyprawiamy,sałatka jest dość słona i ostra.Sałatkę włożyć na noc do lodówki,żeby składniki się przegryzły.Przed podaniem sałatke udekorować według swojego pomysłu .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *