PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki;

1/2 kg.mieszanego mięsa mielonego
przyprawa do kotletów mielonych
sól
pieprz
1 jajko
bułka tarta
vegeta
mąka pszenna
koncentrat pomidorowy
śmietana

Wykonanie:
Mięso zmieszać z jajkiem, dodać przyprawę, sól,pieprz do smaku i tartą bułkę .Uformować kulki, trochę mniejsze od kotletów mielonych. Smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Zalać je wodą, wsypać łyżeczkę vegety, gotować około 30 minut. 3-4 łyżki śmietany wymieszać z 2 łyżkami mąki i 1-2 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dodać do gotującej się wody z pulpetami, dobrze wymieszać przyprawić do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *