Składniki:
1 pierś z indyka
1/2 kg. mięsa mielonego
1papryka czerwona
2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
sól
pieprz
majeranek
Delikat czerwony
rękaw do pieczenia
Wykonanie:
Pierś umyć osuszyć rozciąć w pół nie do końca ,rozłożyć rozbić na wielki płat mięsa. Przyprawić do smaku przyprawami. Mięso mielone wyrobić z przyprawami i jajkiem. Na rozbitą pierś ułożyć mięso mielone na mielone paprykę pokrojona w kostkę i kukurydze. Zawinąć ciasno i owinąć nicią. Wierzch rolady posypać Delikatem czerwonym do mięs,włożyć w rękaw do pieczenia. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 170C.Przed końcem pieczenia rękaw przeciąć i roladę pozostawić w piekarniku do lekkiego przyrumienienia się. Można podawać na ciepło z sosem czosnkowym. Idealne do kanapek i dań w galarecie.