Składniki:
1 kajzerka
olej
1 opakowanie rukoli
1 szklanka czerwonych porzeczek
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
20 dag koziego sera w postaci pleśniowej rolady
sól
mielona papryka
Wykonanie:
Kajzerkę pokrój w kostkę. Zrumień na patelni z 1-2 łyżkami oleju. Grzanki wystudź. Sałatę opłucz, osusz, rozłóż na talerze. Porzeczki dokładnie umyj, osącz, wykładaj porcjami na sałatę. Wymieszaj miód, sok i 3?4 łyżki oleju. Kozi ser pokrój w grube plastry. Każdy oprósz mieloną papryką, włóż do piekarnika o temp. 180 C. i podgrzewaj, aż środek roladki lekko się roztopi. Na każdej porcji sałatki połóż 2 kawałki ciepłego sera. Całość oprósz solą, polej sosem, posyp grzankami.