Składniki:

2,5 kg. ogórków
4 papryki-pokroić w kostkę
1 kalafior-blanszować
6 średnich cebul-pokroić w kostkę

Zalewa:

1 szklanka soli

9 szklanek wody

Ogórki umyć obrać i pokroić w słupki,paprykę pokroić w kostkę,kalafior z blanszować, cebule pokroić w kostkę. Warzywa zalać zalewą ,odstawić na 3 godziny. Odcedzić i na dno każdego słoika wsypać gorczycę.

Zalewa:

2 szklanki octu
8 szklanek wody
3,5 szklanki cukru

Wykonanie:
Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Warzywa zalać zalewą i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut od chwili zagotowania się wody.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *