Składniki:

 

30 dag. fasolki szparagowej

2 duże pomidory

4 ugotowane na twardo jajka

mały słoiczek filecików anchois

2 łyżki czarnych oliwek

cukier

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Fasolkę opłucz, oczyść, ugotuj na pół miękko w lekko posłodzonej i posolonej wodzie. Odcedź osącz, wystudź, wyłóż na duży, płaski talerz. Pomidory umyj, pokrój w cząstki lub w dużą kostkę, wytnij stwardniałe kawałki. Wyłóż na fasolkę . Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki, a potem na połowę. Wyłóż na sałatkę. Sałatkę obłóż filecikami anchois, posyp odsączonymi oliwkami. Oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skrop olejem z anchois.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *