SAŁATKA Z PEKIŃSKIEJ KAPUSTY

Składniki;

1 mała pekińska kapusta
1 mała czerwona papryka
1 mała zielona papryka
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
1 łyżka keczupu
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny do smaku

Wykonanie;

Kapustę posiekać, papryki pokroić w drobne małe paseczki na zapałkę i posolić do smaku.Dodać odsączoną kukurydzę i szczypiorek, doprawić pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku, dodać majonez wymieszany z keczupem i połączyć wszystkie składniki sałatki. Odstawić na godzinę aby sałatka przeszła smakami.Udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *