Składniki:
1 awokado
1pomarańcza
1pierś z kurczaka
2-3 garści
1 łyżka uprażonych orzeszków ziemnych
Dressing:
1-2 łyżka soku z cytryny
2 łyżki soku z pomarańczy
1-2 łyżka oliwy
2 łyżeczki musztardy francuskiej
sól
pieprz mielony
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć ,pokroić w paseczki i na małej ilości oleju usmażyć, wystudzić Awokado obrać, podzielić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w paski. Aby nasze awokado nie sczerniało w trakcie jak będziemy przygotowywać resztę składników należy je albo skropić sokiem z cytryny. Pomarańczę obrać z błonek i pokroić w kostkę.
Wykonanie:
Dressing:
Na półmisku ułożyć rukolę, pierś z kurczaka, pomarańczę i awokado. Wszystko polać dressingiem i posypać uprażonymi orzeszkami piniowymi.