Składniki:
6 młodych ziemniaków
1 strąk zielonej papryki
10 dag. salami
10 dag. żółtego sera
3 łyżki zielonych oliwek
2 łyżki suszonych pomidorów
natka pietruszki
3 łyżki oleju
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka musztardy francuskiej
sól
pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz, ugotuj. Odlej wodę, wystudź, pokrój w talarki. Paprykę umyj, pokrój w paski, usuń nasionka. Salami pokrój w cienkie plasterki, a żółty ser w kostkę lub słupki. Oliwki i pomidory osącz z zalewy, pomidory pokrój w paski. Natkę posiekaj. Przygotowane składniki sałatki wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem otrzymanym po zmieszaniu oleju z octem i musztardą.