SAŁATKA Z ZUPEK Z KURCZAKIEM

Składniki;
2 zupki chińskie VI FON (1 ostra, 1 łagodna)
1/4 średniej kapusty pekińskiej
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1podwójna pierś z kurczaka
1 1/2 średniego pora
2 łyżki majonezu
100 ml. jogurtu naturalnego
przyprawa gyros
1 łyżka musztardy

Wykonanie;
Makaron z zupek łamiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy sypkie przyprawy z zupki. Zalewamy małą ilością gorącej wody, tak żeby napęczniał. Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros i smażymy na patelni. Pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie szatkujemy kapustę pekińską, odrzucając najtwardsze części. Kapustę mieszamy z makaronem i kurczakiem. Dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę. Pora kroimy w półkrążki, przelewamy wrzątkiem i dodajemy do reszty składników. Jogurt naturalny, majonez, musztardę, sól i pieprz łączymy razem tworząc sos. Gotowym sosem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy według własnego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *