Składniki;
60 dag. schabu w plastrach
3 łyżki oliwy
1 duża cebula
sól
pieprz
500 ml. gorącego bulionu lub rosołu
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżeczki czosnku
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Wykonanie;
Podsmaż posiekaną cebulkę na oliwie. Następnie przesuń ja na bok i wyłóż na patelnię plastry schabu, obsmaż obu stron, aż się zarumienią, następnie dopraw je zmielonym pieprzem, wlej na patelnię gorący bulion, dopraw słodką i ostrą papryką, czosnkiem, oraz listkiem laurowym i zielem angielskim.Przykryj i duś mięso na małym ogniu około 1,5 godziny do miękkości mięsa.Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i zapraw mąka.Podawaj z ziemniakami lub kaszą i surówkami.