SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM

Składniki;

60 dag. schabu w plastrach

3 łyżki oliwy

1 duża cebula

sól

pieprz

500 ml. gorącego bulionu lub rosołu

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

3 łyżeczki słodkiej papryki

1/2 łyżeczki ostrej papryki

2 łyżeczki czosnku

2 listki laurowe

3 ziela angielskie

1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

Wykonanie;

 

Podsmaż posiekaną cebulkę na oliwie. Następnie przesuń ja na bok i wyłóż na patelnię plastry schabu, obsmaż obu stron,    aż się zarumienią, następnie dopraw je zmielonym pieprzem, wlej na patelnię gorący bulion, dopraw słodką i ostrą papryką, czosnkiem, oraz listkiem laurowym i zielem angielskim.Przykryj i duś mięso na małym ogniu około 1,5 godziny do miękkości mięsa.Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i zapraw mąka.Podawaj z ziemniakami lub kaszą i surówkami.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *