Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
6 żółtek
1 kostka margaryny
3 łyżeczki
1 olejek śmietankowy
Niby ser :
3 duże śmietany 18% 400 ml. każda śmietana
1 budyń śmietankowy
1 budyń cytrynowy
6 białek
1i 1/2 szklanki cukru pudru
1/2olejku pomarańczowego
Wykonanie:
Składniki ciasta dać na stolnicę posiekać nożem i szybko zarobić ciasto .Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem i natłuścić .Mniejszą cześć ciasta rozpłaszczyć na cienko i dać do zamrażarki na 1 godzinę. W tym czasie Ciasto z blaszką dać do piekarnika i podpiec około 10-15 minut ,aby uniknąć zakalca.
Śmietanę, zmiksować z 2 budyniami . Odłożyć i ubić pianę. Gdy piana sztywna dodawać po trochu cukier puder cały czas miksować .Jeśli cukier juz ubity dodajemy pianę do śmietany i mieszamy mikserem delikatnie .Dodatkowo można dodać żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Wyciągamy podpieczone ciasto w piekarniku, wylać masę śmietanowo- budyniową i na wierzch zetrzeć to zamrożone ciasto na tarce o dużych oczkach .Piec 50 minut w 200 C. blaszka 25 x 35 cm. Po lekkim ostudzeniu troszkę siadzie ale nie dużo .Jest smaczny.