GALARETKA Z NÓŻEK

Składniki;

1 świeże golonko
4 nóżki wieprzowe
1 marchewka
1 pietruszka
kawałeczek selera
ziele angielskie
liście laurowe
sól
pieprz
wegeta
maggi w płynie
2 łyżeczki żelatyny

Wykonanie;

Golonko,nóżki wieprzowe z wegeta,jarzyną,zielem angielskim i liściem laurowym gotować na małym ogniu do miękkości.Miękkie golonko i nóżki wyjąć z wywaru, ostudzić i obrać z kości.Wywar przecedzić.Mięso pokroić w kostkę lub rozdrobnić palcami.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego wywaru.Połączyć z resztą wywaru,przyprawić solą,pieprzem i maggi.Mięso przełożyć do miseczek,zalać wywarem,ostudzić.Wstawić do lodówki,do całkowitego zastygnięcia.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *