Składniki:
Ciasto :
2 szklanki mąki pszennej
12 i 1/2 dag. margaryny
2 żółtka
2 łyżki śmietany
1/2 szklanki cukru
Masa serowa:
1 kg. sera twarogu zmielonego
1 szklanka cukru
5 jajek
12 i 1/2 dag.margaryny
1/2 szklanki mleka
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki maki pszennej
kilka kropli aromatu cytrynowego
Wykonanie;
Z podanych składników wyrobić gładkie ciasto. Następnie wstawić do lodówki aby się schłodziło.W między czasie przygotować masę serową.
Masa serowa;
Ubić żółtka z cukrem, dodać ser, mleko, oba rodzaje mąki, aromat oraz roztopioną letnią margarynę i na końcu pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkować na wielkość blaszki posmarowanej i posypanej bułką tartą . Następnie na ciasto wyłożyć masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C.Piec około 1 godziny.