Składniki:
Ciasto :

2 szklanki mąki pszennej

12 i 1/2 dag. margaryny

2 żółtka

2 łyżki śmietany

1/2 szklanki cukru

Masa serowa:

1 kg. sera twarogu zmielonego

1 szklanka cukru

5 jajek

12 i 1/2 dag.margaryny

1/2 szklanki mleka

4 łyżki mąki ziemniaczanej

4 łyżki maki pszennej

kilka kropli aromatu cytrynowego

Wykonanie;

Z podanych składników wyrobić gładkie ciasto. Następnie wstawić do lodówki aby się schłodziło.W między czasie przygotować masę serową.

Masa serowa;

Ubić żółtka z cukrem, dodać ser, mleko, oba rodzaje mąki, aromat oraz roztopioną letnią margarynę i na końcu pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.

Ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkować na wielkość blaszki posmarowanej i posypanej bułką tartą . Następnie na ciasto wyłożyć masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C.Piec około 1 godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *