SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

Składniki:

 

1kg. skrzydełek

2 listki laurowe

2 ziarenka ziela angielskiego

3 łyżki keczupu

2 łyżki octu

2 jajka

1szklanka bułki tartej

olej

1pęczek natki

1przyprawa do kurczaka

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Skrzydełka posyp przyprawą do kurczaka, odstaw na 2 godziny. Ugotuj w litrze osolonej wody z natką i przyprawami. Wyjmij, ostudź, podziel na dwie części końcówki odkrój. Skrzydełka panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, usmaż na oleju. Zagotuj litr wody z keczupem, octem, szczyptą soli i pieprzu. Ostudź. Włóż skrzydełka, wstaw na kilka godzin do lodówki.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *