Składniki;
1 cebula
2 ząbki czosnku jak kto lubi
koncentrat pomidorowy Pudliszki
papryka słodkaw proszku
wegeta
sól
maggi w płynie
ostra papryka w proszku
mąka do zagęszczenia sosu
olej

Wykonanie;

Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na oleju,wlać 1i1/2 litra wody i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy ilość według swojego smaku,papryki w proszku też według swojego uznania,wegetę,sól i chwilę pogotować. Mąkę ilość w zależności jaki gęsty ma być sos rozprowadzić wodą,wlać do sosu,zagotować sprubowac jeżeli jest potrzeba dodania jakiejs przyprawy dodać wymieszac , całość sosu przetrzeć przez sito aby nie było grudek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *