SOS WĘGIERSKI Z MIĘSEM

Składniki:

30 dag. pieczarek

2 czerwone papryki

40 dag. łopatki

20 dag. śmietany

75 g. koncentratu pomidorowego

1 łyżka mąki

olej

czosnek granulowany

bazylia

majeranek

sól

kostka rosołowa

Wykonanie:

Pieczarki oczyść, pokroje na plasterki. Duś na oleju 15-20 minut, przypraw do smaku. Mięso umyj, pokrój w kosteczkę. Podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Dodaj do pieczarek. W krusz kostkę rosołową, zalej wodą, zagotuj. Mąkę wymieszaj z małą ilością wody. Dodaj do sosu, wlej śmietanę i koncentrat pomidorowy, gotuj 10 minut. Paprykę pokrój w paski, dodaj do sosu, przypraw. Zagotuj. Sos podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *