Składniki;

 

1/4 główki kapusty białej
1 marchewka

Sos;

1 łyżeczka ostrej musztardy

5 łyżeczek majonezu
5 łyżeczek majonezu
1 łyżeczka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
sól

pieprz

 

Wykonanie;

 

 

Kapustę poszatkować , posolić i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć, przełożyć do miski, marchewkę obrać i zetrzeć na  tarce na grubych oczkach, dodać do kapusty.

 

Sos;

 

Składniki na sos połączyć. Wszystko razem wymieszać i doprawi do smaku solą i pieprzem. Odstawić na chwilę aby przeszła smakami .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *