SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki;

1/2 główki białej kapusty
2-3 ogórki korniszony
1 cebula
pęczek koperku

Wykonanie:

Kapustę poszatkować lekko zasolić, odstawić na chwilę aby zmiękła. Korniszony pokroić w plasterki, cebulę w piórka a koperek posiekać. Wszystko wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem doprawić do smaku jeżeli trzeba Odstawić do przegryzienia się Po tym czasie wyłożyć surówkę na salaterkę i udekorować.

Sos:

3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
sól
pieprz
1 mały ząbek czosnku  cukru
cukier

Wykonanie:

Z podanych składników zrobić sos, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *