Składniki;

300g. ciasteczek czekoladowych

80g. masła

250 ml. śmietany

200ml. mleczka skondensowanego słodzonego

50 g. sosu karmelowego

100g. orzeszków ziemnych solonych

50 g. sosu czekoladowego

125g. mrożonych malin

 

Wykonanie;

 

Ciastka czekoladowe rozdrobnić w mikserze na małe kawałki. Masło roztopić w garnku na małym ogniu. Dodać do ciastek, wymieszać, a masą wyłożyć  formę do tarty 18-20cm.i mocno docisnąć.Odłożyć na około 30 minut do zamrażarki. W tym czasie ubić śmietanę na masę o niezbyt sztywnej konsystencji i wymieszać ze skondensowanym słodzonym mleczkiem. Połączyć sos karmelowy ze śmietaną lekko wymieszać . Śmietanę karmelową włożyć do formy na tartę, wygładzić znowu włożyć do zamrażarki i mrozić 4-5 godzin. Orzeszki ziemne grubo posiekać i posypać nimi wierzch. Tarte ozdobić sosem czekoladowym i malinami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *