SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI

Składniki :

120 g. masła w temperaturze pokojowej

170 g. cukru pudru

3 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

170g mąki

1 łyżka mleka

jabłka

cynamon

masło do posmarowania formy

wiórki kokosowe do posypania formy.

 Wykonanie:

Formę do pieczenia posmaruj masłem i posyp wiórkami. Jabłka obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wbijaj po jednym jajku. Dodaj partiami mąkę, proszek do pieczenia i wlej mleko.  Na dnie tortownicy średnica 22 cm. rozsmaruj 3 -4 łyżki ciasta. Ułóż część jabłek i posyp cynamonem. W ten sam sposób ułóż kolejne warstwy pamiętając, aby na wierzch wylać ciasto. Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *