Składniki :
120 g. masła w temperaturze pokojowej
170 g. cukru pudru
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
170g mąki
1 łyżka mleka
jabłka
cynamon
masło do posmarowania formy
wiórki kokosowe do posypania formy.
Wykonanie:
Formę do pieczenia posmaruj masłem i posyp wiórkami. Jabłka obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wbijaj po jednym jajku. Dodaj partiami mąkę, proszek do pieczenia i wlej mleko. Na dnie tortownicy średnica 22 cm. rozsmaruj 3 -4 łyżki ciasta. Ułóż część jabłek i posyp cynamonem. W ten sam sposób ułóż kolejne warstwy pamiętając, aby na wierzch wylać ciasto. Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.