TARTA FLAMBEE Z BROKUŁAMI

Składniki;

300g. świeże francuskie ciasto (z regału chłodniczego)

250 G. brokułów

200g. śmietany 18%

200g. oryginalny ser feta

1 czerwona cebula

pieprz Portland

sól

Wykonanie;

 

Podgrzej piekarnik do temperatury 220C.(góra- dół). Zagotuj wodę w garnku,  ze szczyptą soli. Oczyść brokuły, pokrój, gotuj przez około 5 minut, w osolonej wodzie, a następnie wyłóż na sito. Obierz cebulę i pokrój w cienkie plasterki.Rozwiń ciasto i posmaruj lekko śmietaną. Na górze ułóż cebule ,brokuły, oraz rozdrobnioną fetę.Dopraw solą i pieprzem. Tartę należy piec w piekarniku na środkowej szynie przez 10 minut, następnie posypać fetą i piec przez dalsze 5 minut, aż ser delikatnie zbrązowieje.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *