TĘCZOWE CIASTECZKA

Składniki;

200 g. cukru pudru
150 g. zmielonych migdałów bez skórki
białka z 5 jajek
szczypta soli
słoik kremu czekoladowo-orzechowego
barwnik spożywczy

Wykonanie;

Z papieru do pieczenia zrobić szablon na wymiar blachy. Narysować cyrklem jednakowej wielkości kółka [odległość między nimi powinna wynosić około2 cm). Białka na dobę zostawić w misce w temperaturze pokojowej. Migdały i połowę cukru rozdrobnić blenderem, az powstanie drobny pył. Przesiać przez sito i odrzucić niezmielone kawałki. Białka ubić na pianę z resztą cukru. Dodać migdałowo-cukrową „mąkę” i wymieszać. Rozdzielić mieszankę do rożnych misek i dodać barwniki spożywcze. Ciasto umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać kółka na szablon. Odstawić w ciepłe miejsce, aż wierzch masy lekko przyschnie. Następnie piec w 140C przez 15 minut. Ostudzić i delikatnie zdjąć z blachy. Na jedną połowę (płaską) nałożyć krem czekoladowy, przykryć drugą połową i gotowe!

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *