TORCIK POMARAŃCZOWY

Składniki:

Ciasto:

6 łyżek mąki

1jajko

2 łyżki margaryny

1 łyżka fruktozy lub cukru

1/2łyżeczki proszku do pieczenia

tłuszcz do blachy

Nadzienie:

15 dag. twarożku

1 szklanka nektaru pomarańczowego

1 torebka budyniu waniliowego

3 łyżeczki fruktozy lub cukru

3 łyżki mleka skondensowanego

Wykonanie:

 

Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować. Wyciąć 16 kołek (o średnicy7 cm). Ułożyć na nasmarowanej tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem. Piec 10 minut w temperaturze 200C. Rozprowadzić budyń odrobiną nektaru. Zagotować resztę nektaru, dodać budyń, jeszcze raz zagotować. Doprawić fruktozą lub cukrem. Ostudzić, mieszając. Połączyć z twarożkiem. Napełnić szprycę masą, wyciskać, łącząc ze sobą po 2 ciasteczka. Udekorować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *